Kompositprojekt

Under vintern/våren 2015/2016 har Sting varit delaktig med ett projekt på Chalmers inom kompositområdet. Eleverna har fått i uppgift att ta fram fördelar/nackdelar med kompositmaterial vid utbyte av en gång-och cykel bro jämfört med en traditionell bro i stål. Även en tekniks lösning ingår i uppgiften. Kursen heter IKOT (Integrerad konstruktion Och Tillverkning) och är en del inom civilingenjörsprogrammet maskin i årskurs 2. Sting har varit på slutredovisning nu i maj och inväntar med spänning på att få läsa alla projektgruppers rapporter. Projektet har tagits fram i ett samarbete mellan Sting och INXIDE AB, som är ett företag i Trollhättan med erfarenhet av konstruktion/tillverkning i komposit.

Badpool Frihamnen – Pöl Harbour

Pöl Harbour är en flytande utomhusbassäng som ligger i Göta Älv utmed Kvillepiren i Frihamnen, Göteborg. Bassängens yttermått är ca 26 m lång och 8,5 m bred med djupen 2 m resp. 1,2 m. Poolen byggdes inför Göteborgs 400-årsjubiluem som äger rum år 2021 samt en del i förverkligandet av Vision Älvstaden. Intill badet ligger även en allmän bastu.

Området kallas Jubileumsparken och här finns bl.a. också en rollerderby bana (Rullevi), odlingskultur och manumentalmålning.

Karta https://goo.gl/maps/lL8i9

Friends Arena

Multiarenan, tillika Sveriges nya nationalarena för fotboll, Friends Arena, öppnades 2012 med plats för 50 000 sittande åskådare och 65 000 platser vid konsertarrangemang. Planstorlek 105 x 68 m och takhöjd 33 m. Sting konstruerade arenans öppningsbara tak.

Karta https://goo.gl/maps/ew5Ef