Projektering

Projektering för reparationer samt ny- och ombyggnad utförs i allt från förstudie till färdiga underlag för upphandling både för utförandeentreprenad och totalentreprenad. Uppdrag utförs ofta som samarbetsprojekt med andra projektörer.

Olidebron har Sting gestaltat och projekterat i sin helhet. Öppningsbara holländska klaffbroar finns det gott om MEN en holländska klaffbro som dubbelklaff är ingen vanlig syn. Det är de vikbara bärstagen som gör detta möjligt, i princip en öppningsbar hängbro då bron hänger i bärstagen! Olidebron är 49m mellan vridlagren och vi har hittills inte hittat någon längre öppningsbar dubbelklaff för GC-trafik i världen.

 

När den öppningsbara lyftbron i Södertälje på E4 blev påkörd midsommarafton 2016 fick Sting uppdraget att ta fram reparationshandlingar snabbast möjligt. Första tanken var att förstärka de skadade delarna men det var önskemål om att ersätta det skadade stålet med nytt. Men efter en del beräkningsarbete blev det klart att det skulle innebära en risk och omfattade förstärkningsarbete för att kapa den skadade diagonalbalken. Då gick vi tillbaka till grundidén och tog fram en förstärkningsbalk samt förstärkningar på alla övriga detaljer. Allt klart på 2 veckor med stämplade ritningar o skisser tack vare att alla samarbetade. Sedan blev det lite strul med tillverkning och entreprenörer på plats men det var inte vi, då hade vi semester 🙂

 

 

Sting har utfört all elprojektering på Göteborgs nya stolthet – Hisingsbron.

 

Projektering av tekniska system för ny kanalcentral, Trollhätte kanal. I samarbete med Sweco.

 

Projektering av ny styrning för slussar, Trollhätte kanal

 

Nya sjömärken Trollhätte kanal

 

Förstudie skyltportal Gbg

 

Renovering öppningsbar bro Vassbacken, nytt öppningsmaskineri el & mekanik

Renovering öppningsbar bro Nysäter, nytt öppningsmaskineri el & mekanik

 

Renovering öppningsbar svängbro i Lyrestad, nytt maskineri.